Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ  ΤΡΙΩΝ  ΤΕΚΝΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΣ   ΕΔΕΣΣΗΣ
“ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΙΕΡΑΡΧΕΣ”
Φλωρίνης 4 58200 Έδεσσα  Τηλ.:6944161115
e-mail: triteknoi_edessa@yahoo.gr , http://www.triteknoi-edessa.blogspot.gr/

Ο Σύλλογος, προκειμένου να είναι έτοιμος για τις δράσεις που δήλωσε συμμετοχή με την ένταξή του στην ΄΄Κοινωνική Σύμπραξη΄΄ της Περιφερειακής Ενότητος Πέλλας στα πλαίσια του Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ/FEAD), καλεί τα μέλη του να δηλωσουν συμμετοχή για την συγκρότηση των ακολούθων εθελοντικών ομάδων ανά δράση:


ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
-Τρόφιμα
-Βασικές Υλικές Στερήσεις
-Κοινωνικά φροντιστήρια
- Πολιτιστικές και δημιουργικές δραστηριότητες απασχόλησης
- Εκδρομές
- Διατροφικές συμβουλές
- Υπηρεσίες κοινωνικοποίησης παιδιών
- Διαχείρισης οικογενειακού προϋπολογισμού
- Υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής στήριξης


Για τα μέλη που θα δηλώσουν συμμετοχή θα πραγματοποιηθούν  ενημερώσεις τόσο για το πρόγραμμα όσο και για το έργο κάθε δράσεως.
 

Εφ΄όσον υπάρχει ευρεία συμμετοχή θα συγκροτηθούν ομάδες σε κάθε πόλη: Έδεσσα,Σκύδρα,΄Αρνισσα.

Ειναι αναγκαίο να υπάρξει ικανοποιητικός αριθμός εθελοντών εκ των μελών μας που θα στελεχώσουν όλες τις ομάδες ώστε τα άπορα μέλη μας να τύχουν της μέγιστης ωφέλειας από το πρόγραμμα και για όλες τις δράσεις.

Δηλώσεις συμμετοχής είτε στο γραφείο είτε και στο τηηλέφωνο: 6944161115


Το Διοικητικό Συμβούλιο

Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕΛΩΝ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΙΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΓΙΑ ΕΠ Ι /ΤΕΒΑ



ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ  ΤΡΙΩΝ  ΤΕΚΝΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΣ   ΕΔΕΣΣΗΣ
“ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΙΕΡΑΡΧΕΣ”
Φλωρίνης 4 58200 Έδεσσα  Τηλ.:6944161115
e-mail: triteknoi_edessa@yahoo.gr , http://www.triteknoi-edessa.blogspot.gr/
                                                                       
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ 15-2-2015

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου, στα πλαίσια της προετοιμασίας του για την υλοποίηση δράσεων  του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής Βασικής Υλικής Συνδρομής που αντικατέστησε το προηγούμενο πρόγραμμα Δωρεάν Διανομής Τροφίμων Ε.Ε και σε συνέχεια του από 9-2-2016  Δελτίου Τύπου,
ΚΑΛΕΙ
τα μέλη του να δηλώσουν συμμετοχή στην συγκρότηση(στελέχωση και υποδομή)  Εθελοντικών Ομάδων στους κατωτέρω τομείς δράσεων, που απορρέουν από το Νέο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Επισιτιστικής  και Βασικής Υλικής Συνδρομής και ο Σύλλογος  έχει δηλώσει ότι θα συμμετάσχει:
1.Τρόφιμα (μακράς διαρκείας και φρέσκα καθώς και ειδικά τρόφιμα για βρέφη),
            2. Βασικές Υλικές Στερήσεις (ρουχισμός για παιδιά και ενήλικες/κυρίως αστέγους – είδη καθαρισμού και προσωπικής υγιεινής, παιδικά είδη/βιβλία,παιχνίδια, βρεφικός εξοπλισμός κλπ),
3. Διατροφικές συμβουλές,
4. Συμβουλές διαχείρισης οικογενειακού προϋπολογισμού,
5.Υπηρεσίες κοινωνικοποίησης παιδιών(πχ πρόσβαση σε αθλητικές δραστηριότητες κλπ),
6.Υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής στήριξης, ενδυνάμωσης και κοινωνικής ένταξης παιδιών σε ατομικό επίπεδο,
7. Κοινωνικά φροντιστήρια που θα παρέχουν διδακτική υποστήριξη,
8. Υλοποίηση πολιτιστικών και δημιουργικών δραστηριοτήτων απασχόλησης για παιδιά ωφελούμενους (π.χ. θεατρικές παραστάσεις, αλλά και θεατρικά εργαστήρια για παιδιά),
9. Εκδρομές (εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές),
10.Παροχή χώρων για παιχνίδι, συναντήσεις και εκδηλώσεις για παιδιά που δεν έχουν σχετική πρόσβαση.  

Οι ανωτέρω δράσεις μπορεί να υλοποιούνται αυτοτελώς από τον σύλλογο ή σε συνεργασία με άλλους εταίρους της Κοινωνικής Σύμπραξης της Περιφερειακής Ενότητος Πέλλας.

Το ζητούμενο είναι η εθελοντική προσφορά και η κάλυψη του συνόλου της γεωγραφικής περιοχής ευθύνης του Συλλόγου(Έδεσσα, Σκύδρα, Άρνισσα). Σε περίπτωση αδυναμίας συγκροτήσεως ομάδος στο Σύλλογο για κάποια δράση είναι προφανές ότι από την δράση αυτή δεν θα ωφεληθούν τα μέλη μας.

Δηλώσεις συμμετοχής στο γραφείο του Συλλόγου κάθε Τετάρτη 17:00-18:00 και στο τηλέφωνο 6944161115 ;ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Συλλόγου  triteknoi_edessa@yahoo.gr
Επίσης στο Γραφείο, για όσους εκφράσουν επιθυμία,  θα γίνονται αναλυτικές ενημερώσεις για το εν λόγω πρόγραμμα και το έργο για την κάθε ομάδα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ 8 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2015



ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ  ΤΡΙΩΝ  ΤΕΚΝΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΣ   ΕΔΕΣΣΗΣ
“ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΙΕΡΑΡΧΕΣ”
Φλωρίνης 4 58200 Έδεσσα  Τηλ.:6944161115
e-mail: triteknoi_edessa@yahoo.gr , http://www.triteknoi-edessa.blogspot.gr/
                                                                       
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ 9 -2-2015
 
Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 8-2-2015 η εκδήλωση του Συλλόγου μας, στο Κέντρο ΄΄ΣΤΙΓΜΕΣ΄΄ (Πρώην ΧΑΟΣ) κατά την οποία:
-Έγινε απολογιστική / οικονομική Γεν. Συνέλευση και ενημέρωση  των μελών μας για τα θέματα και προβλήματα που απασχολούν τις τρίτεκνες οικογένειες με έμφαση:
=στην ανάγκη για προετοιμασία του, στα πλαίσια υλοποιήσεως του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής Βασικής Υλικής Συνδρομής που αντικατέστησε το προηγούμενο πρόγραμμα Δωρεάν Διανομής Τροφίμων Ε.Ε,
=στην συνέχιση των προσπαθειών μας προκειμένου  η Διοίκηση  του ΚΤΕΛ Πέλλας Α.Ε. να ανανεώσει την απόφαση του, περί παροχής εκπτώσεως στα εισιτήρια και για το έτος 2015.
=Στην αναγκαιότητα της συσπείρωσης των μελών του συλλόγου, και την δυναμική  συμμετοχή τους στις προσπάθειες και τους αγώνες που κάνει το Δ.Σ. προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος, ο χαρακτηρισμός των τρίτεκνων ως ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ.
Την εκδήλωσή μας, χαιρέτισαν οι:
Ο αντιπεριφερειάρχης Πέλλας, κ. Θεοδωρίδης Θεόδωρος,
Ο δήμαρχος Εδέσσης, κ .Γιάννου Δημήτριος και
    Ο αντιδήμαρχος του Δήμου Σκύδρας κ. Λαουντός Μιχάλης ως εκπρόσωπος της δημάρχου.
    Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Εδέσσης κ. Γκιούρος Φ.
Ακολούθησε  η καθιερωμένη κοπή της βασιλόπιτας  του Συλλόγου από τον  εκπρόσωπο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ε.Π.& Α. π. Γεώργιο Ζουμή, και στην συνέχεια,
 -Βραβεύθηκαν οι μητέρες που απέκτησαν τρίτο παιδί το 2014,
-Βραβεύθηκαν φοιτητές, τέκνα μελών του Συλλόγου, που εισήχθησαν σε ΑΕΙ-ΤΕΙ-ΙΕΚ το 2014,
-Ακολούθησε χορός, γλέντι, με πολύ κέφι.
Προσφέρθηκαν πλούσια δώρα σε όλους τους συμμετέχοντας χάρη στην ευγενική προσφορά επιχειρήσεων, επαγγελματιών και καταστηματαρχών από τους δήμους Εδέσσης και Σκύδρας καθώς και από μεγάλες επιχειρήσεις τους οποίους ιδιαιτέρως ευχαριστούμε.

Ευχαριστίες πολλές σε  όσους βοήθησαν να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση.

ΠΕΡΑΝ ΑΥΤΩΝ ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ ΩΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΟΥΜΕ ΤΟΣΟ ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΜΑΣ ΟΣΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΟΤΙ:
ΑΚΡΟΓΩΝΙΑΙΟΣ ΛΙΘΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΕΠΙΤΕΥΧΘΕΙ Ο ΤΕΛΙΚΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΜΑΣ. ΤΟ ΒΑΣΙΚΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ  Η ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ, ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΙΣΧΥΡΟΣ ΚΑΙ ΜΕ ΔΥΝΑΤΟΤΕΡΗ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΤΥΓΧΑΝΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ.
ΒΑΣΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ 2015:ΑΜΕΣΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΑΠΟ ΜΕΛΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΤΥΧΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΓΙΣΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΑΠΟ ΤΑ ΩΦΕΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗΣ ΥΛΙΚΗΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ ΑΠΟ ΤΟ  ΤΑΜΕΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΓΙΑ ΑΠΟΡΟΥΣ.
ΤΟΜΕΙΣ:Τρόφιμα,Βασικές Υλικές,Υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής στήριξης, Διατροφικές συμβουλές, Συμβουλές διαχείρισης οικογενειακού προϋπολογισμού,Υπηρεσίες κοινωνικοποίησης,Κοινωνικά φροντιστήρια που θα παρέχουν διδακτική υποστήριξη, Υλοποίηση πολιτιστικών και δημιουργικών δραστηριοτήτων,Εκδρομές,Παροχή χώρων για παιχνίδι, συναντήσεις και εκδηλώσεις για παιδιά που δεν έχουν σχετική πρόσβαση.
ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΝΑ ΔΗΛΩΣΟΥΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΟΜΑΔΩΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΩΝ ΤΩΝ ΑΝΩΤΕΡΩ ΤΟΜΕΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΘΟΥΝ ΩΣΤΕ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ ΟΤΑΝ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ Η ΥΛΟΠΟΗΣΗ ΔΡΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ Ι/ΤΕΒΑ.


Το Διοικητικό Συμβούλιο


ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ
 ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ,ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ,ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΚΑΙ ...ΧΟΡΟΣ
 Αντιπεριφερειάρχης Περιφ Ενότητος Πέλλας Θεοδωρίδης Θ.
 Δήμαρχος Εδέσσης Γιάννου Δ.
 Αντιδήμαρχος Σκύδρας Λαουντός Μ.









 Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Δ.Εδέσσης Γκιούρος Φ.




Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015

Την Τρίτη αρχίζουν οι δηλώσεις συμμετοχής για τις Πανελλαδικές

Κυριακή, 08 Φεβρουάριος 2015 14:48 Γράφτηκε από τον Κ.Α.

Οι μαθητές γενικών και επαγγελματικών λυκείων που θα συμμετάσχουν φέτος στις πανελλαδικές εξετάσεις για την εισαγωγή τους σε ΑΕΙ και ΤΕΙ πρέπει να υποβάλουν στο λύκειό τους αίτηση-δήλωση υποψηφιότητας.

Οι αιτήσεις κατατίθενται από την Τρίτη 10 Φεβρουαρίου μέχρι την Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου. Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, για κανένα λόγο δεν γίνεται δεκτή αίτηση - δήλωση εκπρόθεσμη ούτε διόρθωση αυτής που υποβλήθηκε εντός της προθεσμίας. Τα υποδείγματα φέτος είναι τέσσερα, μόνο για όσους συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις και όχι για τους υποψηφίους για το 10% των θέσεων (χωρίς νέα εξέταση). Επισημαίνεται ότι οι υποψήφιοι θα πρέπει να δηλώσουν και το δεύτερο μάθημα γενικής παιδείας, καθώς επίσης και το μάθημα επιλογής “Αρχές Οικονομικής Θεωρίας”, αν επιθυμούν να εξεταστούν σε αυτό πανελλαδικά. Οι απόφοιτοι προηγούμενων ετών, που επιθυμούν να λάβουν μέρος στις πανελλαδικές εξετάσεις, υποβάλλουν την αίτηση-δήλωση στο λύκειο αποφοίτησης ή στο πλησιέστερο στην κατοικία τους ΓΕΛ. www.seleo.gr/koinwnia/