Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΔΕΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΠΑΘΕΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ


                            Απάντηση Υφυπουργού ΠΕΚΑ, Μάκη Παπαγεωργίου, 
                                 σε επίκαιρη ερώτηση της ΔΗΜΑΡ, σχετικά 
         με τη θέσπιση νέων μειωμένων τιμολογίων της ΔΕΗ για ευπαθείς ομάδες.
 
Την αναθεώρηση και διεύρυνση των κριτηρίων που διέπουν το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο, προκειμένου από τις αρχές του 2013 να ενταχθούν στη συγκεκριμένη πρόνοια ακόμη περισσότεροι καταναλωτές που ανήκουν στις οικονομικά ασθενέστερες κοινωνικές ομάδες, ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής ο Υφυπουργός ΠΕΚΑ, Μάκης Παπαγεωργίου, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Ευβοίας της ΔΗΜΑΡ, Δημήτρη Αναγνωστάκη.
Οι τελικές αποφάσεις θα ισχύσουν από το νέο έτος, με κύριο γνώμονα να υπάρξει ειδική μέριμνα και πρόβλεψη για τις ευπαθείς ομάδες, τους ανέργους, τα ΑΜΕΑ, τα άτομα με σοβαρά προβλήματα υγείας που εξαρτώνται από μηχανική υποστήριξη, τους ηλικιωμένους και άλλες ευάλωτες κατηγορίες του πληθυσμού που έχουν πληγεί ιδιαίτερα από την οικονομική κρίση.
Για τα τιμολόγια της ΔΕΗ, ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, σημείωσε ότι για το πρώτο εξάμηνο του 2013 παραμένουν ρυθμιζόμενα και εγκρίνονται από το ΥΠΕΚΑ, μετά από σχετική γνωμοδότηση της ΡΑΕ.
Σύμφωνα με τον κ. Παπαγεωργίου, βασικός στόχος της ακολουθούμενης τιμολογιακής πολιτικής μέχρι την 1η Ιουλίου 2013, οπότε και θα υπάρξει απελευθέρωση στα τιμολόγια χαμηλής τάσης σύμφωνα και με Ευρωπαϊκή Οδηγία, είναι η άρση των στρεβλώσεων, προκειμένου το κόστος ηλεκτρικής ενέργειας να αντανακλά το κόστος της παραγωγής. Διαβεβαίωσε όμως ότι, σε κάθε περίπτωση, βασικός γνώμονας θα είναι η ελαχιστοποίηση της επιβάρυνσης των πολιτών.
Αναφερόμενος στις διακοπές ηλεκτροδότησης σε πελάτες της ΔΕΗ λόγω οφειλών, ο Υφυπουργός ΠΕΚΑ υπογράμμισε ότι ο αριθμός των ετήσιων αποκοπών παραμένει σταθερός τα τελευταία χρόνια και μάλιστα το πρόσφατο διάστημα έχει διαπιστωθεί και μικρή μονοψήφια μείωση, η οποία οφείλεται στη δυνατότητα διακανονισμού και ρύθμισης εξόφλησης οφειλών με ευνοϊκούς όρους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: