Τετάρτη 15 Αυγούστου 2012

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ 6ου ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ


ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ

Το 6ο Παγκόσμιο Συνέδριο των Οικογενειών πραγματοποιήθηκε στην Μαδρίτη το περασμένο Μάϊο. Στην Διακήρυξή του επιγραμματικά περιλαμβάνονται τα ακόλουθα:
            Επικρίνονται οι  "ιδεολογίες του κρατισμού, ατομικισμού και της σεξουαλικής επανάστασης"  που προκαλούν την  ίδια την ουσία του γάμου και της οικογένειας".
Επιβεβαιώνεται το άρθρο 16 της Διακήρυξης του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στο οποίο τονίζεται ότι  η οικογένεια είναι  "η φυσική και θεμελιώδης μονάδα της κοινωνίας και δικαιούται της προστασίας από την κοινωνία και το κράτος. "
Οι πρόσφατες νομικές και πολιτικές αλλαγές έχουν αλλοιώσει την έννοια και η αξιοπρέπεια του γάμου, υποτιμούν τον γονικό  ρόλο, ενθαρρύνουν το  εύκολο διαζύγιο και τις γεννήσεις εκτός γάμου, προκαλούν σύγχυση στην διάκριση των φύλων, προωθούν την ασυδοσία, δημιουργούν συνθήκες για  αύξηση της παιδικής κακοποίησης, απομονώνονται οι ηλικιωμένοι, και ενθαρρύνεται η μείωση του πληθυσμού.
Απαντώντας σε αυτή την κρίση, το 6ο Παγκόσμιο Συνέδριο των Οικογενειών ενέκρινε μια δέσμη αρχών  για τη δημιουργία ενός πολιτιστικού και πολιτικού περιβάλλοντος το οποίο είναι συμβατό με τη ζωή, την ελευθερία και ελπίδα για το μέλλον.Η Διακήρυξη της Μαδρίτης επιβεβαίωσε ότι:

Η φυσική οικογένεια, όχι το άτομο, είναι η θεμελιώδης μονάδα της κοινωνίας.

• Η φυσική οικογένεια είναι ένα σταθερό στοιχείο της δημιουργούμενης τάξης, βαθιά ριζωμένης στην ανθρώπινη φύση. Η φυσική οικογένεια δεν μπορεί να αλλάξει σε κάποιο νέο σχήμα. Ούτε μπορεί να επαναπροσδιοριστεί από πρόθυμους κοινωνικούς μηχανικούς.

• Η φυσική οικογένεια είναι το ιδανικό, το βέλτιστο, αληθινό οικογενειακό σύστημα. Ενώ αναγνωρίζουμε τις ποικίλες καταστάσεις ζωής,όλες οι άλλες μορφές οικογένειας είναι ελλιπείς ή είναι απλώς κατασκευάσματα του κράτους.

• Κάθε νέο άτομο που έρχεται στην ζωή έχει το δικαίωμα να ζεί, να μεγαλώνει, να γεννηθεί και να μοιράζεται ένα σπίτι με τους φυσικούς γονείς του, που δεσμεύονται με γάμο. Η Άμβλωση, η ευθανασία και όλες οι μορφές που χειραγωγούν ανθρώπινες υπάρξεις είτε σε καταστάσεις εμβρύου ή νεογνού, συνιστούν ευθείες επιθέσεις για την ανθρώπινη ζωή.

• Η ανθρώπινη γήρανση και η μείωση του πληθυσμού είναι οι αληθινοί δημογραφικοί κίνδυνοι που αντιμετωπίζει η Γή σε αυτόν τον νέο αιώνα. Οι κοινωνίες μας χρειάζονται περισσότερους ανθρώπους, όχι λιγότερους.

• Η φυσική οικογένεια είναι η κύρια πηγή της οικονομικής και κοινωνικής ευημερίας και ο κύριος πυλώνας για την οποία να επιτευχθεί η υπέρβαση της τρέχουσας παγκόσμιας οικονομικής κρίσης.

• Η συμπληρωματικότητα των δύο φύλων είναι μια πηγή δύναμης. Οι άνδρες και οι γυναίκες παρουσιάζουν βαθιές βιολογικές και ψυχολογικές διαφορές. Όταν όμως ενωθούν στο γάμο, το Όλον γίνεται μεγαλύτερο από το άθροισμα των μερών. Οι γονείς έχουν το δικαίωμα να μορφώνουν τα παιδιά τους για το καλό τους, χωρίς παρέμβαση από το κράτος.

• Κάθε ανθρώπινη ύπαρξη έχει το δικαίωμα στη θρησκευτική ελευθερία και ότι η πολιτική κοινότητα πρέπει να σέβεται την ελευθερία του να πρεσβεύει την πίστη του, να την παραδίδει, και να αναθρέφει τα παιδιά του σύμφωνα με αυτήν.

• Μόνιμες λύσεις στα προβλήματα του ανθρώπου, συμπεριλαμβανομένης της τρέχουσας οικονομικής κρίσης, αναδύονται από τις οικογένειες και τις μικρές κοινότητες. Δεν μπορούν να επιβληθούν από γραφειοκρατικές και δικαστικές αποφάσεις. Ούτε μπορούν να εξαναγκάζονται με εξωτερική δύναμη.
(Ανεπίσημη μετάφραση

The World Congress of Families (WCF) is an international network of pro-family organizations, scholars, leaders and inter-faith people of goodwill from more than 80 countries that seek to restore the natural family as the fundamental social unit and the 'seedbed' of civil society (as found in the UN Universal Declaration of Human Rights, 1948). 
Για περισσότερες πληροφορίες: World Congress of Families go to www.worldcongress.org.
PRESS RELEASE: For Immediate Release: 04 June 2012, Rockford, Illinois

Δεν υπάρχουν σχόλια: