Δευτέρα 30 Ιουλίου 2007

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Π.Ε.Α 30 ΙΟΥΛΙΟΥ 07 ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΟΜΟΥ ΕΞΟΜΟΙΩΣΕΩΣ

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ
ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
΄΄ΤΡΙΤΕΚΝΙΑ =ΠΟΛΥΤΕΚΝΙΑ΄΄
Φιλίππου 48
Τ.Κ. 58200- ΄Εδεσσα
Τηλ.:6944161115,6944511180
FAX:23810-25670
e-mail: triteknoi_edessa@yahoo.gr


Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ Π.Ε.Α 30 ΙΟΥΛΙΟΥ 2007

Η Πανελλαδική Επιτροπή Αγώνα ΤΡΙΤΕΚΝΙΑ=ΠΟΛΥΤΕΚΝΙΑ καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την απόφαση της Κυβερνήσεως να καταψηφίσει στην Βουλή των Ελλήνων(26-7-07), την πρόταση νόμου που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ για την εξομοίωση των τριτέκνων με τους πολυτέκνους.

Καταδικάζει τον εμπαιγμό που υφίστανται από την Κυβέρνηση και τον ίδιο τον κο Πρωθυπουργό που ‘’ΒΑΦΤΙΣΕ’’ εξομοίωση των τριτέκνων με τους πολυτέκνους, με την προεκλογικής μορφής υπόσχεση για παροχή του πολυτεκνικού επιδόματος από το νέο έτος.

Κύριε Πρωθυπουργέ,

τουλάχιστον μην υποτιμάτε την νοημοσύνη των γονέων με τρία παιδιά. Φτάνει πια η υποκρισία. Με ευθύνης σας χάθηκε η ευκαιρία, για ένα τόσο σοβαρό εθνικό θέμα, να υπάρξει συναίνεση. Να γίνει επιτέλους ένα σημαντικό και σοβαρό βήμα προς την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος.

Μέλη της Κυβερνήσεώς σας τελευταία έχουν αποδοθεί σε έναν αγώνα παραπλάνησης των τριτέκνων εντός και εκτός Βουλής των Ελλήνων. Πότε δηλώνουν ότι έδωσαν το 60%, πότε το 90% των παροχών,πότε ότι έχουν δοθεί 38,πότε 60 παροχές; Πότε έμεινε μια παροχή και υλοποιήθηκε η υπόσχεσή σας για εξομοίωση. Τί ισχύει επιτέλους; Αυτά μήπως συμβαίνουν στην εικονική πραγματικότητα;

Οι τρίτεκνοι οικογενειάρχες πίστεψαν τις προεκλογικές προσωπικές σας δεσμεύσεις και ήλπιζαν επιτέλους ότι η πολιτεία θα αναγνώριζε το δίκαιο αίτημά τους, που διαπιστώθηκε μετά από τέσσερα σχεδόν χρόνια ότι ήταν για την υφαρπαγή της ψήφου τους και μόνο.

Κύριε Πρωθυπουργέ,

ζητάμε έστω και τώρα άμεση συνάντηση μαζί σας για να σας ενημερώσουμε διότι διαπιστώνουμε κάθε ημέρα και τελευταία, από την συζήτηση στην Βουλή των Ελλήνων, ότι δεν έχετε σωστή και πλήρη ενημέρωση για το δίκαιο αίτημα των 220.000 χιλιάδων οικογενειών με τρία παιδιά και ότι ο ν.3454/06,όσον αφορά τις οικογένειες με τρία τέκνα σοβαρότατα προβλήματα δημιούργησε παρά επέλυσε.

Δεν είναι δυνατόν εδώ και δύο χρόνια να ζητούν, κατ΄ επανάληψη, συνάντηση μαζί σας οι εκπρόσωποι των 220.000 και πλέον οικογενειών με τρία παιδιά χωρίς αποτέλεσμα ενώ ο Πρόεδρος της ΑΣΠΕ να μπαινοβγαίνει στο Γραφείο σας και να καθορίζει την στάση της Κυβερνήσεώς σας στα δίκαια αιτήματα των τριτέκνων(Επιστολή 2004 πριν την Διεθνή Έκθεση και δηλώσεις της ΑΣΠΕ).

Χαιρετίζουμε τα κόμματα της αντιπολιτεύσεως για την εποικοδομητική στάση τους κατά την συζήτηση της Προτάσεως νόμου του ΣΥΡΙΖΑ και ελπίζουμε σύντομα οι θέσεις-δεσμεύσεις που εκφράσθηκαν να περιληφθούν, κατά σαφή τρόπο, στα προγράμματά τους.

Οι τρίτεκνοι γονείς δεν δέχονται να τους εμπαίζουν, δεν εκβιάζονται, δεν θα γίνουν όμηροι κανενός, και πρωτίστως δεν ξεχνούν.

Τα μέλη της Π.Ε.Α και οι γονείς με τρία τέκνα εκφράζουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια για τα θύματα από τις πρόσφατες πυρκαγιές που μαίνονταν σε όλη τη Χώρα και ιδιαιτέρως σε αυτούς που έδωσαν και την ζωή τους ακόμη στην εκτέλεση του καθήκοντος και της προστασίας της ζωής και περιουσίας των πολιτών.



Τα μέλη της Π.Ε.Α